Πληροφορίες για τα escape rooms

Τι είναι τελικά τα δωμάτια απόδρασης;

Τα escape room είναι θεματικά δωμάτια όπου ομάδες παικτών που αποτελούνται από 2-6 άτομα, κλειδώνονται σε ένα δωμάτιο με διάφορα αντικείμενα, λίγα διακοσμητικά στοιχεία και γρίφους που θα πρέπει να λυθούν με μοναδικό σκοπό την απόδραση από το δωμάτιο ή την επίτευξη της αποστολής που τους ορίζεται μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρόνο. Έτσι με το που κλείσει η πόρτα και ο χρόνος ξεκινήσει να μετράει αντίστροφα, θα πρέπει ο χώρος να ψαχτεί εξονυχιστικά για στοιχεία, πληροφορίες, εργαλεία κλειδιά και υποδείξεις τα οποία θα πρέπει να συνδυαστούν σωστά ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η απόδραση από το δωμάτιο.

Ανάλογα το σενάριο δύναται να συμμετέχουν ένας ή περισσότεροι ηθοποιοί, είτε βοηθητικά προς την ομάδα ή ως αντίπαλοι, θύματα που πρέπει να σωθούν κ.ο.κ.

Το ίδιο δωμάτιο πολλές φορές μπορεί να παιχτεί σε διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Αυτό είναι κάτι που μπορείς να ζητήσεις κατά το booking, ενώ όσοι το υποστηρίζουν σίγουρα θα σε ρωτήσουν (έστω έμμεσα ρωτώντας σε πόσα άλλα έχεις παίξει). Άσχετα με αυτό, ο Game Master είναι υπέυθυνος να προσαρμώσει τον βαθμό δυσκολίας και να προσφέρει βοήθειες κατά την διάρκεια του παιχνιδιού για να έχεις εσύ και η παρέα σου την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Τέλος τα escape rooms χωρίζονται σε κατηγορίες: